Wróć   Forum Psiakość – uroki życia z psem > Administracja > Problemy, porady, uwagi...

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Tryb wyświetlania
Przeczytany 10-03-2009, 16:38   #1
Kinia
ta co męczy psa...;)
 
Kinia's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Cieszyn
Posty: 3 527
Wyślij wiadomość przez GG do Kinia Wyślij wiadomość przez Yahoo do Kinia Wyślij wiadomość przez Skype do Kinia
Załatwione, dziękuję A/A przy odpowiedzi

No więc od jakiegoś tygodnia na Psiejkostce i na dogo zanim odpowiem musze nicisnąć takie A/A w prawym górnym rogu szybkiej lub normalnej odpowiedzi. Postanowiłam zapytać o co w tym chodzi bo troszke mi to przeszkadza, czy da sie to wyeliminować jakoś, chyba że to koniecznośc.
__________________

Małe drzewko w WIELKIM lesie
Kinia jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 10-03-2009, 19:39   #2
M10M
Hamlet i koty
Moderator
 
M10M's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Tczew
Posty: 42 961
Domyślnie

To "A/A" to zmiana trybu edytora. Teoretycznie nie ma znaczenia w jakim trybie piszesz - w jednym z nich widzisz tagi, w drugim nie, w jednym wyświetlają Ci się obrazki, w drugim ich "adresy"....
__________________
M10M jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 10-03-2009, 22:37   #3
coztego
Psiakościanka
Administrator
 
coztego's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Śląsk
Posty: 9 109
Domyślnie

Cytat:
Napisał Kinia Zobacz post
No więc od jakiegoś tygodnia na Psiejkostce i na dogo zanim odpowiem musze nicisnąć takie A/A w prawym górnym rogu szybkiej lub normalnej odpowiedzi.
Dlaczego "musisz"?
Tak jak M10M napisała, to przycisk zmieniający tryb edytora, ale nie ma obowiązku naciskania go.
__________________
1% dla Fundacji Szara Przystań KRS: 0000288303
coztego jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 10-03-2009, 22:39   #4
Behemot
MaSONIErka
Administrator
 
Behemot's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Warszawa
Posty: 17 212
Domyślnie

Co się dzieje, jeśli nie naciśniesz tej ikonki? Nie możesz napisać posta czy post się nie wysyła? Ona służy tylko do zmiany trybu edytora
__________________

Behemot jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 11-03-2009, 00:12   #5
Baskomaniak
 
Baskomaniak's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Warszawa
Posty: 1 667
Domyślnie

Cytat:
Napisał Kinia Zobacz post
No więc od jakiegoś tygodnia na Psiejkostce i na dogo zanim odpowiem musze nicisnąć takie A/A w prawym górnym rogu szybkiej lub normalnej odpowiedzi. Postanowiłam zapytać o co w tym chodzi bo troszke mi to przeszkadza, czy da sie to wyeliminować jakoś, chyba że to koniecznośc.
Może niechcący zwiedzając opcje w panelu użytkownika zmieniłaś sobie domyślne ustawienia w sekcji: Interfejs edytora postów zmieniając tym samym ustawienia jakie miałaś jeszcze tydzień temu. A może tydzień temu zmieniłaś przeglądarkę internetową na inną...
Po prostu proponuję poszukać przyczyny w działaniach, po których nastąpiły opisane zmiany.
__________________
Baskomaniak jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 11-03-2009, 15:50   #6
Kinia
ta co męczy psa...;)
 
Kinia's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Cieszyn
Posty: 3 527
Wyślij wiadomość przez GG do Kinia Wyślij wiadomość przez Yahoo do Kinia Wyślij wiadomość przez Skype do Kinia
Domyślnie

Cytat:
Napisał Behemot Zobacz post
Co się dzieje, jeśli nie naciśniesz tej ikonki? Nie możesz napisać posta czy post się nie wysyła? Ona służy tylko do zmiany trybu edytora
Jeżeli nie nacisne to albo mi się na chwile blokuje Opera, albo w ogóle nie moge pisać. Po naciśnięciu też musze chwile odczekać. A moze to u mnie jest coś nie tak?
Cytat:
Napisał Baskomaniak Zobacz post
Może niechcący zwiedzając opcje w panelu użytkownika zmieniłaś sobie domyślne ustawienia w sekcji: Interfejs edytora postów zmieniając tym samym ustawienia jakie miałaś jeszcze tydzień temu. A może tydzień temu zmieniłaś przeglądarkę internetową na inną...
Po prostu proponuję poszukać przyczyny w działaniach, po których nastąpiły opisane zmiany.
Na 100% nic nie zmieniałam oprócz aktualizacji Opery.
A w tym edytorze postów na co mam teraz zmienić? Na podstawowy?
__________________

Małe drzewko w WIELKIM lesie
Kinia jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 11-03-2009, 16:13   #7
M10M
Hamlet i koty
Moderator
 
M10M's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Tczew
Posty: 42 961
Domyślnie

Zamień Operę na Firefoxa
Coś z tą Operą jest nie tak - u mnie po aktualizacji w ogóle nie ma A/A, jest tylko zmniejszenie lub zwiększenie okna odpowiedzi
__________________
M10M jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 11-03-2009, 16:24   #8
Kinia
ta co męczy psa...;)
 
Kinia's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Cieszyn
Posty: 3 527
Wyślij wiadomość przez GG do Kinia Wyślij wiadomość przez Yahoo do Kinia Wyślij wiadomość przez Skype do Kinia
Domyślnie

Nie lubie Firefoxa, Opera jest najlepsza dla mnie
__________________

Małe drzewko w WIELKIM lesie
Kinia jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 11-03-2009, 16:31   #9
M10M
Hamlet i koty
Moderator
 
M10M's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Tczew
Posty: 42 961
Domyślnie

To spróbuj ją przeinstalować - może "zaskoczy"....
__________________
M10M jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 11-03-2009, 16:35   #10
Kinia
ta co męczy psa...;)
 
Kinia's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Cieszyn
Posty: 3 527
Wyślij wiadomość przez GG do Kinia Wyślij wiadomość przez Yahoo do Kinia Wyślij wiadomość przez Skype do Kinia
Domyślnie

Cytat:
Napisał M10M Zobacz post
To spróbuj ją przeinstalować - może "zaskoczy"....
Zrobione Ale niestety A/A nadal jest wciśnięte I straciłam karty szybkiego wybierania i musze od nowa wprowadzić
__________________

Małe drzewko w WIELKIM lesie
Kinia jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 11-03-2009, 16:50   #11
M10M
Hamlet i koty
Moderator
 
M10M's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Tczew
Posty: 42 961
Domyślnie

Moje informatyczne dziecko właśnie "przejrzało" ten kawałek skryptu jakimś programem (online ) do sprawdzania poprawności - znalazł 33 błędy
Podobno wszystkie przeglądarki większość tych "błędów" ignorują/obchodzą a Opera jest najbardziej restrykcyjna i upiera się przy nieosiągalnych ideałach.
Nie wiem co Ci poradzić....
__________________
M10M jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 16-03-2009, 21:10   #12
M10M
Hamlet i koty
Moderator
 
M10M's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Tczew
Posty: 42 961
Domyślnie

Kinia - jak z Twoim A/A?
__________________
M10M jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 20-03-2009, 14:14   #13
Kinia
ta co męczy psa...;)
 
Kinia's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Cieszyn
Posty: 3 527
Wyślij wiadomość przez GG do Kinia Wyślij wiadomość przez Yahoo do Kinia Wyślij wiadomość przez Skype do Kinia
Domyślnie

Nic, ciągle musze naciskać ale już się przyzwyczaiłam.
__________________

Małe drzewko w WIELKIM lesie
Kinia jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 03-04-2009, 14:46   #14
Kinia
ta co męczy psa...;)
 
Kinia's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Cieszyn
Posty: 3 527
Wyślij wiadomość przez GG do Kinia Wyślij wiadomość przez Yahoo do Kinia Wyślij wiadomość przez Skype do Kinia
Domyślnie

ZNIKŁO!!! nareszcie, nawet nie wiecie jak się ucieszyłam jak zauważyłam, że nie ma przycisku!
__________________

Małe drzewko w WIELKIM lesie
Kinia jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 03-04-2009, 15:10   #15
Behemot
MaSONIErka
Administrator
 
Behemot's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Warszawa
Posty: 17 212
Domyślnie

Cytat:
Napisał Kinia Zobacz post
ZNIKŁO!!! nareszcie, nawet nie wiecie jak się ucieszyłam jak zauważyłam, że nie ma przycisku!
Samo znikło? Zmieniłaś przeglądarkę?
__________________

Behemot jest wylogowany/a   Zacytuj
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Tryb wyświetlania

Zasady pisania postów
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać postów
Nie możesz wysyłać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Wł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:08.


Powered by: vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.