Wróć   Forum Psiakość – uroki życia z psem > Administracja > Problemy, porady, uwagi...

Wątek zamknięty
 
Narzędzia wątku Tryb wyświetlania
Przeczytany 10-06-2007, 21:08   #1
katia
 
katia's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2007
Miasto: Poznań
Posty: 23 789
Załatwione, dziękuję Logowanie

Dlaczego za każdym razem muszę się logować choć zaznaczam opcję automatycznego logowania się przy każdej wizycie?
katia jest wylogowany/a  
Przeczytany 10-06-2007, 23:49   #2
coztego
Psiakościanka
Administrator
 
coztego's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Śląsk
Posty: 9 109
Domyślnie

A to zagadka... A jakiej przeglądarki używasz? I czy przypadkiem nie masz wyłączonych cookies?
__________________
1% dla Fundacji Szara Przystań KRS: 0000288303
coztego jest wylogowany/a  
Przeczytany 11-06-2007, 00:04   #3
katia
 
katia's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2007
Miasto: Poznań
Posty: 23 789
Domyślnie

używam IE , cookies nie mam wyłączonych - na żadnym innym forum mi się tak nie robi
katia jest wylogowany/a  
Przeczytany 11-06-2007, 00:20   #4
coztego
Psiakościanka
Administrator
 
coztego's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Śląsk
Posty: 9 109
Domyślnie

Pomyślimy co to może być, a Ty daj znać jakby zaczęło działać należycie
__________________
1% dla Fundacji Szara Przystań KRS: 0000288303
coztego jest wylogowany/a  
Przeczytany 11-06-2007, 01:25   #5
Baskomaniak
 
Baskomaniak's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Warszawa
Posty: 1 667
Domyślnie

Cytat:
Napisał katia
używam IE , cookies nie mam wyłączonych - na żadnym innym forum mi się tak nie robi
Sprawdź opcję blokowania:
Menu: Narzędzia / Opcje internetowe...
następnie wejdź do zakładki "Prywatność", a w niej sprawdź 2 opcje:
"Zaawansowane" - najwygodniej jest, gdy brak ptaszka przy "Zastąp automatyczną obsługę plików cookie".
oraz
poniżej w dziale "Witryny sieci Web" kliknij w "Edytuj" i sprawdź, czy przypadkiem "Psiakostka" nie znalazła się na liście zablokowanych.

Pozdrawiam
__________________
Baskomaniak jest wylogowany/a  
Przeczytany 11-06-2007, 10:48   #6
kalina
....................
 
kalina's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: woj.małopolskie
Posty: 73
Wyślij wiadomość przez GG do kalina
Domyślnie

katia,a jak wychodzisz z forum to sie wylogowywujesz czy normalnie zamykasz 'okienko' i wychodzisz?Bo jak ja zaznaczam ta opcje, a wyloguje sie,to na nastepne wejscie nie jestem juz zalogowana automatycznie. Musze sie sama logowac.
kalina jest wylogowany/a  
Przeczytany 11-06-2007, 14:46   #7
katia
 
katia's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2007
Miasto: Poznań
Posty: 23 789
Domyślnie

zamykam okienko bez wylogowywania
a teraz muszę przetrawić resztę skomplikowanych informacji jakie tu otrzymałam - jak już zrozumiem co do mnie napisałyście to dam znać

no to p.s. - ptaszka nie ma a w witrynach nie ma psiakostki na liście zablokowanych...
to już sama nie wiem...
katia jest wylogowany/a  
Przeczytany 11-06-2007, 16:37   #8
M10M
Hamlet i koty
Moderator
 
M10M's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Tczew
Posty: 42 963
Domyślnie

Czy jak już się logujesz, to zaznaczasz opcję "zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie"?
__________________
M10M jest wylogowany/a  
Przeczytany 11-06-2007, 17:05   #9
katia
 
katia's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2007
Miasto: Poznań
Posty: 23 789
Domyślnie

M10M - oczywiście, że zaznaczam tylko to jakby cuś nie działa
katia jest wylogowany/a  
Przeczytany 11-06-2007, 17:20   #10
M10M
Hamlet i koty
Moderator
 
M10M's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Tczew
Posty: 42 963
Domyślnie

No to nie wiem.... Zmień przeglądarkę - i Mozilla Firefox i Opera są za darmo, są łatwe w uzytkowaniu i mają masę przydatnych funkcji
U mnie na kompie są wszystkie 3 i służą mi do testowania, czy coś co nie działa to wina mojego kompa czy skryptu - część rzeczy lepiej reaguje na wszystko poza IE
__________________
M10M jest wylogowany/a  
Przeczytany 11-06-2007, 19:34   #11
katia
 
katia's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2007
Miasto: Poznań
Posty: 23 789
Domyślnie

kiedy ja tradycjonalistka jestem i przywiązałam się do IE a serio to tak jak już pisałam - zapytałam o to dlatego, że na żadnym innym forum tego problemu nie mam więc myślałam, że może u innych też taka zagwozdka występuje... no nic - jakoś dam radę dziękuję wszystkim za szybkie odpowiedzi i pomoc pozdrawiam
katia jest wylogowany/a  
Przeczytany 11-06-2007, 21:05   #12
Baskomaniak
 
Baskomaniak's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Warszawa
Posty: 1 667
Domyślnie

Problem z logowaniem może się brać z ustawień samego komputera (systemu). Szczególnie wówczas, gdy z korzysta z niego kilka osób, które na dodatek logują się do tych samych serwisów (m.in. forów). Jeśli przyczyna tkwi po stronie systemu lub konfiguracji poszczególnych kont, to musi to poprawić ten, kto ma uprawnienia administratora systemu i umie się poruszać po tym gąszczu ustawień. W tym zakresie porady na odległość są praktycznie niemożliwe.

Natomiast nic nie stoi na przeszkodzie, aby poszukać gdzie indziej przyczyn występującego problemu.

Często programy, w tym również przeglądarki internetowe po napotkaniu pierwszy raz na określone działania użytkownika proponują pomoc w automatyzacji niektórych działań, m.in. pamiętanie haseł, automatyczne logowanie, auto-uzupełnianie itp. Nieprzemyślana odpowiedź, a do tego „odhaczona” opcja „Nie zadawaj więcej tego pytania...” powoduje, że w konfiguracji programu dokonywane są pewne ustawienia i koleina propozycja pomocy w tym zakresie już się nie pojawi. Cofnięcie tak dokonanych „auto-ustawień” może okazać się kłopotliwe. Często ustawienia, które zostały dokonane schowane są dość głęboko w opcjach konfiguracyjnych programu.
Jak by tego było mało, nawet reinstalacja programu często przejmuje ustawienia z poprzedniej...

Proponuję odwiedzić kolejne miejsca konfiguracyjne IE:
Menu: Narzędzia / Opcje internetowe, a w nich zakładka „Zabezpieczenia”
By nie zagłębiać się „Poziom niestandardowy” i nie komplikować zbytnio działań proponuję jedynie ustawić suwak Poziomu zabezpieczeń na pozycji „Średni” lub kliknąć na „Poziom domyślny” i zatwierdzić to przyciskiem „Zastosuj”. Wykonać tą operację dla każdej strefy zawartości sieci Web (ikonki na górze okna)

Na koniec najtrudniejsza do wykrycia na odległość przyczyna wielu „utrudnień” w działaniu kompa.
Często nie pamięta się o zainstalowanych i działających w tle programach, których zadaniem jest dbanie o prywatność użytkownika. Takie programy czuwają, by usuwać z dysku wszystkie ślady działania użytkownika, w tym hasła, loginy i oczywiście cookie. Może występujące problem z automatycznym logowaniem to sprawka takiego właśnie programu...

Pozdrawiam
__________________
Baskomaniak jest wylogowany/a  
Przeczytany 12-06-2007, 12:28   #13
coztego
Psiakościanka
Administrator
 
coztego's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Śląsk
Posty: 9 109
Domyślnie

Ja tylko dodam od siebie, że też korzystam z IE i nie mam problemów z wylogowywaniem (ale trudne słowo ), więc to nie tak, że akurat IE wywala
__________________
1% dla Fundacji Szara Przystań KRS: 0000288303
coztego jest wylogowany/a  
Przeczytany 21-10-2007, 14:35   #14
anea
 
anea's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Warszawa/Żołędowo
Posty: 2 608
Wyślij wiadomość przez GG do anea
Domyślnie

no to ja mam inne pytanie zwiazane z logowaniem

KOrzystamy z siostra z jednego komupter, ja mam wlaczone automatyczne logowanie iwszystko super tylko CHCIALAM SIE WYLOGOWAC zeby moc zarejestrowac siostre i NIE MOGE

Wciskam wyloguj...niby mnie wylogowalo jest okienko
przejdz do strony glownej
lub
przejdz do strony ktora przegladales (jakos tak )

no i nie wazne co klikne na nastepnej stronie jestem znowu zalogowana

Jakim cudem moja siostra moze sobie zalozyc konto??
__________________
anea jest wylogowany/a  
Przeczytany 21-10-2007, 14:57   #15
Behemot
MaSONIErka
Administrator
 
Behemot's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Warszawa
Posty: 17 212
Domyślnie

Cytat:
Napisał anea Zobacz post
no to ja mam inne pytanie zwiazane z logowaniem

KOrzystamy z siostra z jednego komupter, ja mam wlaczone automatyczne logowanie iwszystko super tylko CHCIALAM SIE WYLOGOWAC zeby moc zarejestrowac siostre i NIE MOGE

Wciskam wyloguj...niby mnie wylogowalo jest okienko
przejdz do strony glownej
lub
przejdz do strony ktora przegladales (jakos tak )

no i nie wazne co klikne na nastepnej stronie jestem znowu zalogowana

Jakim cudem moja siostra moze sobie zalozyc konto??
Spróbuj wyłączyć automatyczne logowanie się.
__________________

Behemot jest wylogowany/a  
Wątek zamknięty

Narzędzia wątku
Tryb wyświetlania

Zasady pisania postów
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać postów
Nie możesz wysyłać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Wł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:45.


Powered by: vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.