Wróć   Forum Psiakość – uroki życia z psem > Galeria > Poradniki

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Tryb wyświetlania
Przeczytany 23-08-2008, 22:46   #1
Vectra
 
Vectra's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Posty: 1 050
Domyślnie Jak odzyskac CI czyli C z kreską

A więc , może ktoś z Was pokonał ten problem
po zainstalowaniu sterowników do karty ATI , nie mam ci z kreską , bo paskudny sterownik i program catalist , gwizdnął ten skrót czyli prawy ALT i C do odpalania control panela ....
i nie mam ci z kreską , za to 10 razy na jeden post otwiera mi sie program ATI , nie muszę mówic , że szlag mnie trafia
__________________
Vectra jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 23-08-2008, 23:08   #2
lady m
Psiejska <3
 
lady m's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Gdansk
Posty: 18 192
Wyślij wiadomość przez GG do lady m
Domyślnie

Otwierasz CATALYST Control Center, naciskasz zakladke "Klawisze dostepu" i wybieraz "Menadzer klawiszy dostepu". W oknie, ktore sie otworzy wybierasz z listy tam gdzie masz CTR+ALT+Ci klikasz "Edytuj". Teraz zmien sobie C na jakas literke (byle nie taka, ktora tez ma dawac ogonki czy kreski, czyli np W) i dajesz OK (wazne- inaczej sie nie zapisze). Znowu OK. Wychodzisz z panelu ATI i po restarcie kompa ć wraca na miejsce

Mialam ten sam problem
__________________
The details are trivial and pointless, the reasons, as always, purely human ones…

lady m jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 23-08-2008, 23:09   #3
Baskomaniak
 
Baskomaniak's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Warszawa
Posty: 1 667
Domyślnie

Cytat:
Napisał Vectra Zobacz post
A więc , może ktoś z Was pokonał ten problem
po zainstalowaniu sterowników do karty ATI , nie mam ci z kreską , bo paskudny sterownik i program catalist , gwizdnął ten skrót czyli prawy ALT i C do odpalania control panela ....
i nie mam ci z kreską , za to 10 razy na jeden post otwiera mi sie program ATI , nie muszę mówic , że szlag mnie trafia
To typowe zjawisko występujące najczęściej z kartami graficznymi. Producent wykorzystał ten skrót nie biorąc pod uwagę polskich odbiorców.
Jedynym rozsądnym rozwiązaniem tego problemu jest deaktywacja tego skrótu w panelu sterowania karty graficznej. Aby tego dokonać wciśnij <Prawy ALT>+C. Gdy otworzy Ci się okno panelu karty graficznej znajdź zakładkę Klawisze skrótów. Dokładnie Ci nie wskażę jak do tego dotrzeć i czy u Ciebie taka zakładka będzie, bo różnie to może wyglądać dla różnych kart i sterowników.
Gdy dotrzesz do tego miejsca odszukaj na liście zdefiniowanych skrótów ten z <ALT>+C. Wyłącz go, zatwierdź operację klawiszem OK i zrestartuj komputer. Od tej chwili będziesz się cieszyć literką "ć"
__________________
Baskomaniak jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 23-08-2008, 23:11   #4
lady m
Psiejska <3
 
lady m's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Gdansk
Posty: 18 192
Wyślij wiadomość przez GG do lady m
Domyślnie

Basko samo wylaczenie nie zawsze dziala! Przynajmniej u mnie (Win Vista) i u Kuby (Win XP) nie podzialalo, a oboje mamy karty graficzne na chipsecie ATI Dopiero przemapowanie na inny klawisz podzialalo...
__________________
The details are trivial and pointless, the reasons, as always, purely human ones…

lady m jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 23-08-2008, 23:20   #5
fantka
skyeofan(t)ka
 
fantka's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2007
Miasto: Wrocław
Posty: 6 150
Domyślnie

Miałam dokładnie to samo i zlikwidowałam to tak jak opisała Lady. Więc ten sposób polecam.
__________________

fantka jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 23-08-2008, 23:23   #6
Vectra
 
Vectra's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Posty: 1 050
Domyślnie

próba ćććććććććć
Działa HA

Dzięki wielkie

Ale powiem Wam , że na starym kompie też było ati dokładane ... bo tak i tu i tu mam zintegrowane karty graf.i były dokładane i tam nie było tego problemu też był catalist ...

a przez ten kretyński net , bo myślałam , że to może komp coś nawala , zmieniłam płyte główną ... no i potem dokupiłam karte graf i straciłam ććććććć

ale już mam DZIĘKI WIELKIE !!!!
__________________
Vectra jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 23-08-2008, 23:24   #7
Baskomaniak
 
Baskomaniak's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Warszawa
Posty: 1 667
Domyślnie

Cytat:
Napisał lady m Zobacz post
Basko samo wylaczenie nie zawsze dziala! Przynajmniej u mnie (Win Vista) i u Kuby (Win XP) nie podzialalo, a oboje mamy karty graficzne na chipsecie ATI Dopiero przemapowanie na inny klawisz podzialalo...
Może tak się zdarzyć jak piszesz. Ja zalecam wyłączenie tego, a najlepiej wyłączenie wszystkich skrótów do tego panelu zamiast definiować niestandardowe. Ktoś, kto świadomie będzie chciał pogrzebać w ustawieniach karty graficznej trafi do jej panelu bez trudu.
__________________
Baskomaniak jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 24-08-2008, 16:33   #8
lady m
Psiejska <3
 
lady m's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Gdansk
Posty: 18 192
Wyślij wiadomość przez GG do lady m
Domyślnie

Ja probowalam wylaczyc skroty, a jak to nie pomoglo pozbyc sie ich calkowicie poprzez usuniecie... Efekt byl taki, ze panel nie wyskakiwal ale ć nie bylo dalej. Dopiero moj Kuba wpadl na pomysl z przemapowaniem klawiszy...
__________________
The details are trivial and pointless, the reasons, as always, purely human ones…

lady m jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 24-08-2008, 17:13   #9
Baskomaniak
 
Baskomaniak's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Warszawa
Posty: 1 667
Domyślnie

Może tak być jak piszesz. Zależy to od modelu karty, oprogramowania, sterowników...
Porady z tzw. offa muszą swoje potrwać. Prędzej, czy później udałoby się problem naprawić, a dzięki Tobie nastąpiło to prędzej
__________________
Baskomaniak jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 28-08-2008, 00:35   #10
anea
 
anea's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Warszawa/Żołędowo
Posty: 2 608
Wyślij wiadomość przez GG do anea
Domyślnie

dziś juz malo kontaktowa jestem wiec przeczytam i zastosuj jutro ale dzięęęęęęęęęękuję Vectra za ten temat !!!

Nie wpadłam na to by zapytac na forum co z tym fantem zrobic... głupio sie przyznawac ale mam ten problem od póltpra roku czyli od momentu zakupu laptopa i po roznych kombinacjach uznalam ze tak poprostu musi byc
__________________
anea jest wylogowany/a   Zacytuj
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Tryb wyświetlania

Zasady pisania postów
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać postów
Nie możesz wysyłać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Wł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:31.


Powered by: vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.