Wróć   Forum Psiakość – uroki życia z psem > Galeria > Poradniki

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Tryb wyświetlania
Przeczytany 02-07-2008, 13:57   #1
Szemrana
Małgorzata
 
Szemrana's Avatar
 
Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Warszawa
Posty: 8 408
Wyślij wiadomość przez GG do Szemrana
Domyślnie Porady dla i od fotografujących - po co, jak, kiedy i dlaczego

Zakładam nowy temat dotyczący fotografowania.
Wiem, że nie będzie tu głupich pytań ponieważ uważam, że takie nie istnieją.
Istnieją tylko głupie odpowiedzi

W tym temacie każdy może spytać
o zasady funkcjonowania aparatu,
o to jak uzyskać zamierzony efekt
po cho.....ę mi ta przysłona
itp
itd

Kto nie wie - pyta
Kto wie - odpowiada
__________________
Myślenie nie jest łatwe, ale można się do niego przyzwyczaić.
Szemrana jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 02-07-2008, 13:58   #2
Kinia
ta co męczy psa...;)
 
Kinia's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Cieszyn
Posty: 3 527
Wyślij wiadomość przez GG do Kinia Wyślij wiadomość przez Yahoo do Kinia Wyślij wiadomość przez Skype do Kinia
Domyślnie

Nareszcie Bardzo dobry temat!
__________________

Małe drzewko w WIELKIM lesie
Kinia jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 02-07-2008, 14:00   #3
Blow
 
Blow's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Gdynia/Olsztyn
Posty: 28 728
Wyślij wiadomość przez GG do Blow
Domyślnie

Tak, Semlańcu, będę tu baaardzo częstym gościem
__________________
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie
może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo
zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Blow jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 02-07-2008, 14:03   #4
Kinia
ta co męczy psa...;)
 
Kinia's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Cieszyn
Posty: 3 527
Wyślij wiadomość przez GG do Kinia Wyślij wiadomość przez Yahoo do Kinia Wyślij wiadomość przez Skype do Kinia
Domyślnie

Szemrana powiedź mi czy w tych naszych 40-tkach to iso 3200 jest tylko na tym C1 czy mozna to włączyć na manualu?
__________________

Małe drzewko w WIELKIM lesie
Kinia jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 02-07-2008, 14:06   #5
Szemrana
Małgorzata
 
Szemrana's Avatar
 
Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Warszawa
Posty: 8 408
Wyślij wiadomość przez GG do Szemrana
Domyślnie

nie ma pojęcia
Mam włączone na C1 to podbicie i do tej pory nie udało mi się znaleźć jak to uruchomić.
Jak będziesz wiedziała - napisz

Ryłam do 4 rano instrukcję i mam we łbie hmmmm pierdzielnik. Nadal mało wiem
__________________
Myślenie nie jest łatwe, ale można się do niego przyzwyczaić.
Szemrana jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 02-07-2008, 14:10   #6
Kinia
ta co męczy psa...;)
 
Kinia's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Cieszyn
Posty: 3 527
Wyślij wiadomość przez GG do Kinia Wyślij wiadomość przez Yahoo do Kinia Wyślij wiadomość przez Skype do Kinia
Domyślnie

Nie wiesz jak wlączyć iso 3200? Dajesz na C1 potem menu i wchodzisz w taką pomarańczową zakładkę >...:ekspozycja> i masz napisane dodatkowe czułości i to włączasz. Potem normalnie zmieniasz czułość. I H to jest 3200
__________________

Małe drzewko w WIELKIM lesie
Kinia jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 02-07-2008, 14:24   #7
Szemrana
Małgorzata
 
Szemrana's Avatar
 
Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Warszawa
Posty: 8 408
Wyślij wiadomość przez GG do Szemrana
Domyślnie

nie udało się

Mam toto włączone w ustawieniach C FN I Ekspozycja a za czorta tych 3200 nie mogę ustawiić. Kończy się na 1600 i już. Pogmeram później - muszem lecieć
__________________
Myślenie nie jest łatwe, ale można się do niego przyzwyczaić.
Szemrana jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 02-07-2008, 14:25   #8
Kinia
ta co męczy psa...;)
 
Kinia's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Cieszyn
Posty: 3 527
Wyślij wiadomość przez GG do Kinia Wyślij wiadomość przez Yahoo do Kinia Wyślij wiadomość przez Skype do Kinia
Domyślnie

A dałaś włączyłaś na pewno dodatkowe czułości? Po 1600 powinnaś mieć H
__________________

Małe drzewko w WIELKIM lesie
Kinia jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 02-07-2008, 14:30   #9
Szemrana
Małgorzata
 
Szemrana's Avatar
 
Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Warszawa
Posty: 8 408
Wyślij wiadomość przez GG do Szemrana
Domyślnie

zresetowałam wszystko co poustawiałam wczesniej
Wlazłam ponownie w ustawienia C1 i ustawiłam to podbicie - DZIAŁA

Dziękuję
Tylko że muszę tam poustawiać wsio na nowo i....pewnie znowu nie będzie tego H
__________________
Myślenie nie jest łatwe, ale można się do niego przyzwyczaić.
Szemrana jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 02-07-2008, 14:31   #10
Kinia
ta co męczy psa...;)
 
Kinia's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Cieszyn
Posty: 3 527
Wyślij wiadomość przez GG do Kinia Wyślij wiadomość przez Yahoo do Kinia Wyślij wiadomość przez Skype do Kinia
Domyślnie

BRAWO!!!
__________________

Małe drzewko w WIELKIM lesie
Kinia jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 02-07-2008, 14:53   #11
Szemrana
Małgorzata
 
Szemrana's Avatar
 
Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Warszawa
Posty: 8 408
Wyślij wiadomość przez GG do Szemrana
Domyślnie

fajny test na kalibrację monitora znalazłam

http://www.marekmadej.com/kalibracja.html

a dla uźytkowników PSa mam lepsiejszy kąsek

http://forum.fotoszop.pl/viewtopic.php?p=3142
__________________
Myślenie nie jest łatwe, ale można się do niego przyzwyczaić.
Szemrana jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 02-07-2008, 15:04   #12
Kinia
ta co męczy psa...;)
 
Kinia's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Cieszyn
Posty: 3 527
Wyślij wiadomość przez GG do Kinia Wyślij wiadomość przez Yahoo do Kinia Wyślij wiadomość przez Skype do Kinia
Domyślnie

O czyli ten monitor mam dobrze ustawiony
__________________

Małe drzewko w WIELKIM lesie
Kinia jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 02-07-2008, 15:50   #13
Blow
 
Blow's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Gdynia/Olsztyn
Posty: 28 728
Wyślij wiadomość przez GG do Blow
Domyślnie

Jak to dobrze, że kupiłam gorszy i mniej skomplikowany sprzęt
__________________
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie
może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo
zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Blow jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 03-07-2008, 23:05   #14
katia
 
katia's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2007
Miasto: Poznań
Posty: 23 789
Domyślnie

Cytat:
Napisał Blow Zobacz post
Jak to dobrze, że kupiłam gorszy i mniej skomplikowany sprzęt
czytając to co napisała Szemrana i Kinia miałam dokładnie to samo wrażenie
ale monitor chyba mam w miarę poprawny
__________________
katia jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 03-07-2008, 23:22   #15
Szemrana
Małgorzata
 
Szemrana's Avatar
 
Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Warszawa
Posty: 8 408
Wyślij wiadomość przez GG do Szemrana
Domyślnie



Macie sporo racji
__________________
Myślenie nie jest łatwe, ale można się do niego przyzwyczaić.
Szemrana jest wylogowany/a   Zacytuj
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Tryb wyświetlania

Zasady pisania postów
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać postów
Nie możesz wysyłać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Wł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:39.


Powered by: vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.