28-08-2008, 22:07
|
|
|
|
|
Cytat:
Napisał Kamila
Piesek dostał zastrzyk na 'zmniejszenie'prostaty i 2 zastrzyki: przeciwzapalny i przeciwbólowy. No i jak ręką odjął.
|
No jeśli go bolało i dostał zastrzyk przeciwbólowy, to raczej spodziewałabym się, że go przestanie boleć, bez względu na to, co powodowało ból.
|

28-08-2008, 22:13
|
 |
MaSONIErka
Administrator
|
|
Miasto: Warszawa
|
|
Nie zbadał mu odbytu?  Jeśli to zapchane gruczoły wywoływały ten dyskomfort i ból, to zastrzyki przeciwzapalne i przeciwbólowe były tylko leczeniem objawowym, które przestanie dawać rezultaty, gdy ich działanie się skończy. I problem powróci
|

29-08-2008, 09:59
|
 |
|
|
Miasto: Gdynia/Olsztyn
|
|
Stwierdził, że to prostata bez obmacania psa i bez USG?Obserwuj go dobrze bo jeśli objawy wrócą w krótkim czasie, tzn że strzał nietrafiony
zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|

29-08-2008, 10:37
|
buniosława
|
|
Miasto: Silesia
|
|
Cytat:
Napisał Kamila
Aha, i jeszcze jedna sprawa. Mój Hek ma arytmię, podobno znaczną, raz omdlał (wyglądało to tak jak padaczka) podczas spaceru w ciepły dzień, prawdopodobnie ma słabe serce - ale to wciąż tylko domysły lekarzy. Przy podawaniu narkozy (piesek nie daje do siebie podejść obcym, więc z oczywistych względów podczas badań, zabiegów musi spać) wet zawsze ma chwilę zastanowienia , jaką dawkę podać, by nie zaszkodzić. Więc z tego względu też boję się wszelkich poważniejszych zabiegów.
|
Cytat:
Napisał Kamila
Hekuś ma 6 lat.
Byłam u weta dziś po południu, opisałam wszystkie objawy i wet stwierdził, że to znowu powiększona prostata (uznał, że już nie będzie męczył zwierza usypianiem, zajrzał tylko w książeczkę zdrowia). Piesek dostał zastrzyk na 'zmniejszenie'prostaty i 2 zastrzyki: przeciwzapalny i przeciwbólowy. No i jak ręką odjął. Wieczorkiem załatwił się normalnie. Jestem jednak świadoma, że to tymczasowe rozwiązanie i najprawdopodobniej - jak sam lekarz powiedział - skończy się kastracją  Teraz pozostaje pieska obserwować.
|
Moment moment.
Czy on tego psa dotykal?
Stwierdzil arytmie , tak? Na podstawie jakich badan?
Bo na oko to chlop w szpitalu umarl... O.
[nie chce byc postrzegana jako gbur, ale ... kurcze, dziwnie, ze podal leki, kiedy psa nie zbadal. Chyba, ze ja cos przegapilam, albo Ty czegos nie napisalas  ]
|

13-09-2008, 00:31
|
 |
MaSONIErka
Administrator
|
|
|
|
Kamila, no i jak tam psiak? Wszystko OK?
|

23-11-2008, 13:22
|
|
|
|
|
Dziekuję za namiary. Na pewno skorzystam, bo problem powrócił
|

29-11-2008, 23:44
|
 |
MaSONIErka
Administrator
|
|
|
|
Cytat:
Napisał Kamila
Dziekuję za namiary. Na pewno skorzystam, bo problem powrócił 
|
No i co? Byłaś w tej klinice?
|

11-03-2015, 21:06
|
|
|
Miasto: Koszalin
|
|
Szkoda, że Kamila nie napisała co było pieskowi bo niestety mój ma to samo i nie wiem co to może być :-( piesek miał wszelkie możliwe badania, ale nic nie wykazaly :-/
|

31-03-2015, 09:12
|
|
|
|
|
Wszelkie możliwe badania,czyli jakie dokładnie? Może opisz też nieco bliżej objawy jakie ma Twój piesek i wtedy uda nam się pomóc,doradzić coś więcej.
|
Narzędzia wątku |
|
Tryb wyświetlania |
Tryb liniowy
|
Zasady pisania postów
|