Wróć   Forum Psiakość – uroki życia z psem > Administracja > Problemy, porady, uwagi...

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Tryb wyświetlania
Przeczytany 14-04-2009, 14:16   #46
Vectra
 
Vectra's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Posty: 1 050
Domyślnie

Wielkie dzięki , od razu mi ładniej
__________________
Vectra jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 23-07-2009, 15:30   #47
Borsaf
 
Zarejestrowany: Nov 2007
Posty: 508
Domyślnie

Mam "blondynkowe" pytanie. Podczepiłam sie tutaj ale nie dotyczy avataru. Chodzi mi o miejsce zamieszkania. Gdzie mam wpisać w Panelu uzytkownika, zeby sie wyświetlało?
Proszę łopatologicznie, ciemna masa jestem, za rączke musze byc prowadzona

Jeszcze jedno...czy jest tu opcja, że wyświetla się znaczek kobieta/mężczyzna? Mój nick jest mylący.
Borsaf jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 23-07-2009, 16:25   #48
Evelina
Administrator
 
Evelina's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Podparyżewo
Posty: 10 206
Domyślnie

Borsafciu, wchodzisz do swojego profilu. Tutaj
Na zielonej listwie masz wypisane różne opcje: O mnie, Statystyki, Przyjaciele ...
Ciebie interesuje "O mnie".
Przy każdej z opcji znajduje się ołóweczek , który pozwala wstawić lub zmienić zawartość każdej z opcji.
Po kliknięciu w wybrany ołóweczek pojawi się okienko, do którego możesz wpisać tekst lub zmienić istniejący.

Aktualizować profil można też po wejściu do Panelu Psiakosciaka/Zmień informacje w profilu, ale myślę, że metoda, którą podałam jest przyjemniejsza.

Wchodząc do profilu, niezależnie którą z metod, możesz ustawić sobie pleć. Nie było tej opcji od początku istnienia forum i dlatego wcześniej zarejestrowani nie mieli z nią do czynienia. Obecnie jest ona obowiązkowa w momencie rejestracji.
Pamiętaj też, że nie zdołasz zaakceptowac zmian w profilu, jeśli nie wypełnisz pola "Nasze forum". Trzeba w nim wpisać Psiakość.
__________________

Evelina jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 24-07-2009, 00:57   #49
Borsaf
 
Zarejestrowany: Nov 2007
Posty: 508
Domyślnie

Ewelinko, dzieki. Wpisalam, kliknęłam zapisz...ale nie znalazłam Nasze forum..No, ciemna ze mnie masa. Szukalam ale nie widzę...pewnie to z tej późnej pory i burzy co przeszła. Jutro jeszcze raz spróbuję
Tylko mnie upór ratuje
Borsaf jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 24-07-2009, 12:19   #50
Evelina
Administrator
 
Evelina's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Podparyżewo
Posty: 10 206
Domyślnie

Cytat:
Napisał Borsaf Zobacz post
Ewelinko, dzieki. Wpisalam, kliknęłam zapisz...ale nie znalazłam Nasze forum..No, ciemna ze mnie masa. Szukalam ale nie widzę...pewnie to z tej późnej pory i burzy co przeszła. Jutro jeszcze raz spróbuję
Tylko mnie upór ratuje
Świetnie sobie poradziłaś.
Skoro skrypt nie żądał wypełnienia pola "Nasze forum" znaczy, ze miałaś je wypełnione, wiec już go nie znajdziesz (ukrywa sie), bo nie jest Ci do niczego potrzebne
To taki mały teścik na to, czy osoba rejestrująca się na forum jest człowiekiem z krwi i kości.
Roboty spamujące, odpukać , a było ich już nie mało, nie potrafią poprawnie tego pola wypełnić, w związku z tym nie mogą się u nas zarejestrować, a co za tym idzie, nie mogą pisać na forum. Nie mają więc możliwości polecania nam swoich najlepszych afrodyzjaków i innych atrakcji
damsko-męskich
__________________

Evelina jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 24-03-2011, 22:48   #51
madziasto4
i brytany
 
madziasto4's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Gdynia
Posty: 15 207
Wyślij wiadomość przez GG do madziasto4
Domyślnie

Zastanawiam się dlaczego tak mi się skiepściła jakość avatara po załadowaniu go z dysku komputera na forum
Na komputerze jest wyraźny, ostry i w lepszych kolorach, czego o tym pod moim nickiem nie można powiedzieć
__________________
Magda, Toro & Zoom www.eltorado.pl
madziasto4 jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 25-03-2011, 19:13   #52
madziasto4
i brytany
 
madziasto4's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Gdynia
Posty: 15 207
Wyślij wiadomość przez GG do madziasto4
Domyślnie

A może avatarek za dużo ważył i go sobie forum samo odchudziło, i taki efekt dało?
__________________
Magda, Toro & Zoom www.eltorado.pl
madziasto4 jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 25-03-2011, 19:42   #53
M10M
Hamlet i koty
Moderator
 
M10M's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Tczew
Posty: 42 963
Domyślnie

Za dużego pewnie by nie przyjęło...
Może z błędem wrzucił? Próbowałaś jeszcze raz?
Albo wrzuć na serwer i wstaw z niego - będzie wiadomo czy to wina forum....
__________________
M10M jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 25-03-2011, 20:03   #54
madziasto4
i brytany
 
madziasto4's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Gdynia
Posty: 15 207
Wyślij wiadomość przez GG do madziasto4
Domyślnie

No tak, sprawdziłam, jest za duży.
Maks. dopuszczalna waga 19,5KB, a avatar waży 31 KB
I jak go odchudzić?
__________________
Magda, Toro & Zoom www.eltorado.pl
madziasto4 jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 25-03-2011, 20:04   #55
M10M
Hamlet i koty
Moderator
 
M10M's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Tczew
Posty: 42 963
Domyślnie

Zmniejsz rozdzielczość...
__________________
M10M jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 25-03-2011, 20:11   #56
madziasto4
i brytany
 
madziasto4's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Gdynia
Posty: 15 207
Wyślij wiadomość przez GG do madziasto4
Domyślnie

Ale wtedy zmienią mi się rozmiary avatara chyba tak?
Czy może mogę zmienić rozdzielczość, ale bez zmiany rozmiarów?
__________________
Magda, Toro & Zoom www.eltorado.pl
madziasto4 jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 25-03-2011, 20:14   #57
M10M
Hamlet i koty
Moderator
 
M10M's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Tczew
Posty: 42 963
Domyślnie

Zmień rozdzielczość zdjęcia przed wycięciem z niego awatarka.
__________________
M10M jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 25-03-2011, 20:48   #58
madziasto4
i brytany
 
madziasto4's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Gdynia
Posty: 15 207
Wyślij wiadomość przez GG do madziasto4
Domyślnie

Nie wiem, jakość pozostaje beznadziejna przy próbie zmniejszenia wagi.
Wszystko jedno czy najpierw zmieniam rozmiar i dopiero wycinam, czy odwrotnie.
__________________
Magda, Toro & Zoom www.eltorado.pl
madziasto4 jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 25-03-2011, 20:49   #59
Evelina
Administrator
 
Evelina's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Podparyżewo
Posty: 10 206
Domyślnie

Madzia, przygotowany avatar miał 100x100 pikseli i rozdzielczość ekranową ? Czyli nie 300dpi tylko 72dpi. Zapisujemy obrazek dla WEB-a. Ewentualnie dopasowujemy stopien kompresji aby zmieścić sie w limicie.
__________________

Evelina jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 26-03-2011, 00:09   #60
madziasto4
i brytany
 
madziasto4's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Gdynia
Posty: 15 207
Wyślij wiadomość przez GG do madziasto4
Domyślnie

Nie wiem ile miał dpi i nie wiem gdzie zmienić tę wartość.....
Będę bez avatara, bo już mnie to wkurza A brzydkiej jakości obrazka nie chcę

Edit:
Dpi to inaczej piks/cal?
Według mnie zmiana rozdzielczości nic nie daje- i tak avatar jest wiecznie cięższy niż 19KB.
A przy próbach zmiany suwaka jakości, żeby mniej ważył, jakość jest paskudna.
__________________
Magda, Toro & Zoom www.eltorado.pl
madziasto4 jest wylogowany/a   Zacytuj
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Tryb wyświetlania

Zasady pisania postów
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać postów
Nie możesz wysyłać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Wł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:55.


Powered by: vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.