Kadr lipca

Wróć   Forum Psiakość - uroki życia z psem > Wszystko o psach > Żywienie

Odpowiedz

Narzędzia wątku Tryb wyświetlania
Przeczytany 31-07-2010, 21:04   #376
coztego
Psiakościanka
Administrator

coztego's Avatar

Miasto: Śląsk
Domyślnie

Cytat:
Napisał Anka Zobacz post
pies może jeść smalec?
Może, byle nie solony i oczywiście z umiarem Przecież to tłuszcz zwierzęcy, tyle tylko, że przetopiony.
coztego jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 31-07-2010, 21:38   #377
Blow
ta od Fadzika

Blow's Avatar

Miasto: Gdynia/Olsztyn
Wyślij wiadomość przez GG do Blow
Domyślnie

Anka, ja bym na początku dodawała puszkę do suchej i mieszała, stopniowo zwiększając ilość puchy i zmniejszając porcję karmy na taki posiłek
Przeczytany 31-07-2010, 21:41   #378
Anka

Anka's Avatar

Wyślij wiadomość przez GG do Anka
Domyślnie

i też tak robię .. no ale zobaczymy .. tylko że ja mam jeszcze ok. 7 puszek tej animondy i nie wiem czy się tak z tym męczyć bo takich qupali to ja nie pozbieram <lol>
Przeczytany 18-08-2010, 06:41   #379
Zita
ZakochanaWKundelkach

Zita's Avatar

Miasto: Żary
Wyślij wiadomość przez GG do Zita
Domyślnie

Mój "miszcz" je Joserę Kids, a po skończeniu worka, przestawiamy się na Joserę Festival

Zita jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 18-08-2010, 16:54   #380
sedano

Domyślnie karma dla suczki

czytam i czytam i oczy otwieram jakie Wy karmy dajecie swoim pupilom , ja mam pierwszy raz suczkę , znajdę jest duża ,ale mało jada i mało lubi
jak gdzieś napisałam w związku z tym że ostatnio śmierdzi , i wymieniłam karmę chapi którą jada powiedziano mi że to karma porażka

dlatego na próbę zamówiłam ACANA Salmon & Potato 3kg i
Purina Dog Chow Adult Lamb & Rice z jagnięciną i ryżem 3kg zobaczę jaka bedzie reakcja mojej psinki zważywszy że nie lubi prawie nic
sedano jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 18-08-2010, 18:53   #381
dirdib

dirdib's Avatar

Miasto: Szwecja
Domyślnie

Prawie BARF czyli surowe (zamrozone po 2kg) mieso z tymi dodatkami co pies potrzebuje, czyli nie sama skladam jak barf tylko kupuje paczki po 18 kg - taniej i starcza na ponad miesiac - i do zamrazarki, co 3-4 dni wyjmuje 2 kg i dziele na pol - 1 kg do lodowki i tam moze lezec wlasnie 3-4 dni a drugie 1 kg spowrotem do zamrazarki.
Przeczytany 18-08-2010, 20:23   #382
sedano

Domyślnie

Cytat:
Napisał dirdib Zobacz post
Prawie BARF czyli surowe (zamrozone po 2kg) mieso z tymi dodatkami co pies potrzebuje, czyli nie sama skladam jak barf tylko kupuje paczki po 18 kg - taniej i starcza na ponad miesiac - i do zamrazarki, co 3-4 dni wyjmuje 2 kg i dziele na pol - 1 kg do lodowki i tam moze lezec wlasnie 3-4 dni a drugie 1 kg spowrotem do zamrazarki.
czyli jakie to surowe miesko kupujesz , ile kosztuje taka karma i gdzie można kupić?

czy po surowym mięsku piesek nie śmierdzi? słyszałam , nawet wetka mówiła mi że mogę dawać surowe ( sunia lubi) ale bedzie śmierdziała
sedano jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 18-08-2010, 20:55   #383
dirdib

dirdib's Avatar

Domyślnie

Cytat:
Napisał sedano Zobacz post
czyli jakie to surowe miesko kupujesz , ile kosztuje taka karma i gdzie można kupić?

czy po surowym mięsku piesek nie śmierdzi? słyszałam , nawet wetka mówiła mi że mogę dawać surowe ( sunia lubi) ale bedzie śmierdziała
Mieszkam w szwecji i tutaj kupuje. ja akurat z http://www.nordichundfoder.com/ ale sa jeszcze inne. gotowe surowe mieso z roznymi dodatkami - zalezy jakie akurat kupuje (nasze to http://www.nordichundfoder.com/produ...s_products.htm jakbyscie chcieli sobie sklad przetlumaczyc tylko ze google tlumacz troche zle tlumaczy vetekli). kosztuje mnie to 300 kr na troche ponad miesiac tylko minus taki ze 2/3 zamrazarki to karma psia a na nasze mrozone rzeczy juz nie ma prawie miejsca

nie smierdzi, do tego maja piekny wlos, idealne kupy i radosne wesole psiaki i potem spokojnie moge dac rozne kosci i nie maja zatwardzenia.
Przeczytany 19-08-2010, 21:29   #384
Młoda

Młoda's Avatar

Miasto: Warszawa
Zwykły temat

Moim zdaniem najlepiej gotować samemu kupować mięso np udka z kurczak lub podroby tylko nie za często z podrobami z dodatkiem ryżu lub kaszy jęczmiennej lub co pupile lubią i oczywiście warzywa podrobione wiem ,że pracochłonne jest to ale warto dla naszych pupilów to robić
Młoda jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 20-08-2010, 08:18   #385
dirdib

dirdib's Avatar

Domyślnie

Mialam od nich karme i moge polecic
http://www.olivers-petfood.eu/

a akurat maja jakas promocje ze doreczaja w calej europie np 4kg karmy. normalnie to dania, szwecja i chyba jeszcze jakis nordycki kraj

http://www.olivers-petfood.eu/ESInfotext.aspx
OLIVER’S launches our unique concept to cover all EU

After 12 years as an exclusive concept for Scandinavia, through this shop OLIVER’S is now available for every EU-citizen. Many others have tried – without luck – to copy our unique combination of the Canadian ingredients, the contents of fresh meat, the smart design, and the smooth door-to-door delivery. Therefore, all of you who - in Paris, London, Hamburg, Barcelona, Rome, Munich, and all the other thousands of lovely cities in Europe - have been patiently waiting for the original product to be available, we welcome you with all our hearts to the OLIVER’S concept. You may visit our small shopping universe HERE.

OLIVER’s is not and will never be a discount solution. We are the obvious choice for all of you who wish to offer your dogs and cats meals of superior quality. We know that in the long run, our products are worth every penny because a large part of our customers are breeders, policemen, or in some way or other enthusiasts with specific requirements to high quality and performance.
Przeczytany 20-08-2010, 09:45   #386
Blow
ta od Fadzika

Blow's Avatar

Miasto: Gdynia/Olsztyn
Wyślij wiadomość przez GG do Blow
Domyślnie

Ciekawa rybna opcjaJednak jak na moje możliwości 260zł za 13.5 kg to ciut dużo
Przeczytany 20-08-2010, 10:23   #387
Anka

Anka's Avatar

Wyślij wiadomość przez GG do Anka
Domyślnie

sedano przy barfie trzeba o tyle uważać, że pies musi bardzo dobrze gryść kości.. moja np. tego nie umie ;/ i po każdej kości mi wymiotowała .. ;/ a co do Twojej suni, być może zwyczajnie nie jadła nigdy suchego jedzenia i dlatego nie chce go wcinać.. więc zawsze mozesz gotować
Przeczytany 20-08-2010, 10:41   #388
dirdib

dirdib's Avatar

Domyślnie

Cytat:
Napisał Blow Zobacz post
Ciekawa rybna opcjaJednak jak na moje możliwości 260zł za 13.5 kg to ciut dużo
Ta rybka przepieknie pachnie ale oni wlasnie maja troche drozsze karmy (665 kr czyli wlasnie 260 zl). z suchego mialam tez royal canin dla jamnikow (niunia pokochala ) i purina pro plan z jagniecina. po drodze tez inne bo niunia nauczona na domowych resztkach i nie gustuje w suchym ale teraz nie ma tego problemu jak maja to mieso 4kg ciagle w domu a musze 18 kg zamowic w nastepny weekend bo wtedy akurat mam kase
Przeczytany 20-08-2010, 13:52   #389
Marta Ares

Marta Ares's Avatar

Domyślnie

ja to ma prawdziwe przeboje z moim paniczem jeśli chodzi o jedzenie

wcześniej jadł tak jak reszta Brita, potem było wielkie wybrzydzanie i nawet podejść do miski nie chciał. Więc dostawał Pronature- po którym było uczulenie, na Dog chowa reagował bardzo dobrze, ale znając opinie o tej karmie chciałam jednak coś lepszego.

po roku czasu i poszukiwań zamówiłam poraz kolejny worek Brita i EUREKA pies zachwycony wcina odrazu całą porcję.

Ostatnio na wystawie zakupiłam mu jeszcze 3kg Boscha (u mnie nigdzie probek nie mogłam dostać,ani nawet na wagę....)
Boscha wziełam z rybą i ziemniakami zobaczymy czy mu zasmakuje.....
Marta Ares jest wylogowany/a   Zacytuj
Przeczytany 24-08-2010, 07:25   #390
dirdib

dirdib's Avatar

Domyślnie

Waga doroslego psa w kg / gram-dzien / decylitry-dzien
1,0 - 5,0 / 40 - 200 / 0,4 - 2,0
5,0 - 10,0 / 200 - 340 / 2,0 - 3,4
10,0 - 20,0 / 340 - 550 / 3,4 - 5,5
20,0 - 30,0 / 550 - 700 / 5,5 - 7,0
30,0 - 40,0 / 700 - 900 / 7,0 - 9,0
40,0 - 50,0 / 900 - 1100 / 9,0 - 11,0
50,0 - 60,0 / 1100 - 1200 / 11,0 - 12,0

Opakowanie zmienili na plus bo maja nazwe firmy io do tego po angielsku i niemiecku sklad. to jak ktos jest ciekawy to pokaze Ja akurat mam 2 kg ale mozna miec 1 kg albo nawet i 500 gram.

Sa tez rozne inne np light albo bez zboza z tej firmy i takich firma z tego typu miesem jest w tej chwili chyba 4 + jedna norweska z tego co pamietam. Czesto sie wybiera to do czego sie ma dostep. Mialam wczesniej takie burgery co sie rozmrazalo 30 minut ale tam juz nie bylo krwi w nich bo firma nie mogla znalesc dostawcy i psom malo smakowaly takie burgery a to jedzenie kochaja!

Narzędzia wątku
Tryb wyświetlania

Zasady pisania postów